Buah Kecapi? Mengimbau Memori

Buah kecapi? Kalau gendang gendut tali kecapi kenyang perut suka hati  pernah la dengar!!!ahahhaha Ohhh! buah kecapi ni sebenarnya buah yang ku idam idamkan Buah sentul/ kecapi  –  Negara Filipina panggil santol merupakan  pokok herba yang mereka jadikan ubat Buah Kecapi Kenyang perut suka hati Cara makan ada dua cara, ada yang makan isi putihnya…

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Kopi dan Kesihatan

Nak kopi secawan! Bukan pengemar kopi sangat, tapi sebab dah ada kat rumah ni, bedal je la Sedap rupanya Kopi Gantang ni Beli masa balik kedah bulan 5 baru ni kampung suami, singgah kat Pekan Rabu Abang tak suka kopi so ku bedal sorang sorang je, Sekali cuba mmm sedap Serbuk Kopi Warisan Cap Gantang…

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Tanda Mata Rabun

Jika ikutkan pengalaman saya, bermula dari primary school lagi, sentiasa tak dapat salin nota kat papan hitam dan asyik bawa balik buku nota kawan, lama-lama cikgu perasaan dan aim saya seorang yang  ada masalah mata iaitu rabun Tanda-tanda mata rabun peringkat awal Sakit /pening kepala Mata sentiasa pedih dan berair Lebam bawah mata yang ketara…

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Cicak Pembawa Sihir

Betul ke? Bukan apa tadi terkejut sangat sebab ada banyak cicak kat atas dapur, dan cicak tu tengah jilat air kat meja air minuman Panggil abang suruh tengok, Abang  pun takut dan terkejut sekali cicak tu lari Itulah kalau ada cici kesayangan/kucing memang tak nampak langsung kelibat cicak dalam rumah ni, tunggulah cici balik siap…

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Service Serverfreak Bagus ke?

Setahun sekali akan dapat email dari pihak serverfreak? inform pasal Domain dan Hosting ni! Kenapa ye? Banyak tanyalah pulak la ko ni Adik oii ( My manja name ) Dia orang  inform sebab Domain dan Hosting dan nak expired so tak reti reti ke nak bayar! Apa itu Domain dan Hosting? > The domain(s) listed…

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Jimat Duit Poket Selagi Boleh

Alhamdulillah nasib baik boleh baiki lagi Gunalah selagi elok Tergerak hati nak pergi tempat yang beli glasses ni dulu Tunjuk glasess ini boleh baiki tak? Katanya ada risiko patah bila betulkan besi kat hidung tu tak pe cuba try kot kot boleh, kita cakap kat staff tu Pastu kalau boleh kan dik, tukarlah getah kat…

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"