Diy Items

Diy Bekas Wangian Potpurri

Diy botol kaca terpakai menjadi bekas yang cantik untuk diisi dengan wangian potpurri yang dibeli dikedai atau yang diproses sendiri Saya menggunakan botol sos spagetti, pada mulanya siap basuh ingat nak buang tapi kan rasa sayang la pula, banyak kali dah nak buang ehhhh! buang ja la buat semak ja! ehh!!! buang la ehh! last-last… Read More Diy Bekas Wangian Potpurri

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Ikan Bawal Sweet Sour Sunquick

Assalamualaikum Kongsi kesedapan bawal masak sweet sour sunquick, sedap boleh tahan ada rasa pedas, manis, masam dan wangi sunquick Jom try mana tahu sedap ikut selera korang semua Bahan bahan  Ikan Bawal Emas Cili blend Bawang blend Halia Sos tiram Kicap Manis dan Pekat Gula Garam Sunquick saru sudu Bahan untuk resepi ni macam biasa… Read More Ikan Bawal Sweet Sour Sunquick

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Cara Rebus Telur Separuh Masak

Assalamualaikum… Korang pernah tak rebus telur separuh masak? mesti pernah kan kan Macam saya memang selalu buat tapi jarang dapat yang betul separuh masak tu, ada masa kuning telur keras la, putih telur tak berapa nak masak so ada masa boleh fed up la juga hikhiks Tapi dengan cara suami ajar ni Alhamdulillah happy sangat… Read More Cara Rebus Telur Separuh Masak

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Sambal Sardin Simple

Menu Breakfast simple cepat tapi sedap? Korang boleh cuba Roti Bakar dan Sambal Sardin Saya ada kenangan dengan Ikan Sardin Tin ni! Teringat masa dulu kenangan bersama Arwah  Abah, Adik masak sardin untuk Abah? ok senang ja, kejap ya Saya buka tin sardin pastu terus tuang letak dalam mangkuk, hiris cili ngan bawang ja ok… Read More Sambal Sardin Simple

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Masakan Kampung

Gulai Ikan Talang Campur Terung

Assalamualaikum…Salam Febuari 😉 Gulai Ikan Talang sedap kalau dapat makan dengan nasi panas pastu kan letak kicap sikit amboi dia punya bertambah nasi tak boleh dinafikan lagi Ada masa masak gulai tapi jadi kari? pernah tak kejadian tu berlaku kat korang? Apa perbezaan gulai dan kari? Keliru dengan apa yang dimasak! google cari apa perbezaan?… Read More Gulai Ikan Talang Campur Terung

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"