cooking

Kerabu Bunga dan Pucuk Betik

Kerabu bunga betik dan pucuk betik walaupun pahit tapi sangat baik untuk kesihatan selain awet muda šŸ™‚ Sebenarnya pokok betik ni macam pokok kelapa sebab dari akar sampai kepucuk semua berguna Memang sedap sampai geleng kepala masa makan sebab sedap walaupun sedikit pahit Pengalaman tengok mak buat kerabu nampak senang tapi kalau bagi kami rumit… Read More Kerabu Bunga dan Pucuk Betik

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Masak Tempoyak Ayam Keladi Lambuk

Pernah rasa tak tempoyak ayam? Sedap sangat tak terkata, selalu tempoyak ikan patin je kan Sedapnya Keladi Lambuk ni, masak tempoyak ayam letak keladi lambuk Tanya mak adik tak pernah rasa tempoyak ayam pastu letak keladi ni sedapnya lahai.. hirup ratah bermangkuk mangkuk Mak cakap ni keladi bukan keladi biasa, orang panggil lambuk, amboi nama… Read More Masak Tempoyak Ayam Keladi Lambuk

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Kesihatan

Susu Wildan Tidak Berbau Hamis

Susu kambing Wildan Asli amalan pemakanan sunnah yang mempunyai banyak khasiat Susu kambing ni sebenarnya susu kedua terbaik selepas susu ibu Sangat sesuai untuk ibu hamil, berpantang/menyusu/anak usia setahun ke atas, pelajar dan orang dewasa/orang tua Try sekali mau berkali kali Tak berbau dan boleh minum setiap hari selalu saya akan ambil waktu pagi dan… Read More Susu Wildan Tidak Berbau Hamis

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info

Pertama Kali Rasa Buah Markisa

Pengalaman pertama kali merasa Buah Markisa atau dengan nama lain passion Fruit Terasa nak merasa buah ni entah la kenapa? mungkin dah ada depan mata kot bedal je la kan Sebelum makan memang akan search tentang khasiat Buah Markisa ni? Diantara khasiat dan manfaatnya memang banyak tapi kami list kan yang patut je la kan… Read More Pertama Kali Rasa Buah Markisa

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"