Lirik Lagu Melayu

Lirik Lagu-OST Titian Cinta-Asfan Shah

Di saat saling mengenali Ku tahu cinta mu memanggil Dalam perasaan yang tak, kau dengari   Lambaian mu di dalam mimpi Bayangan senyum bidadari Indah segenap rasa tak terbagi   Belah lah jasad ku Tirai kenangan ku Pasti akan kau jumpa Api cinta menyala   Hingga akhir nafas ini Sayang sampai akhir pasti Cintaku tersimpul… Read More Lirik Lagu-OST Titian Cinta-Asfan Shah

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info, Kesihatan

Khasiat Pokok Dukung Anak/ Amin Buah

Ada yang kenal ke dengan pokok ni, selalu kalau cabut rumput mesti ada je pokok ni kan hidup merata-rata Tumbuh subur di atas tanah, dalam pasu,celah longkang dan ikut sukahati nak tumbuh kat mana Saya panggil pokok Amin Buah? Ada juga yang panggil Pokok Dukung Anak? Nama saintifik : Phyllanthus Niruri dari keluarga Eurphorbiaceace Pokok… Read More Khasiat Pokok Dukung Anak/ Amin Buah

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info, Kesihatan

Melancarkan Aliran Darah dengan Selipar

Fungsi Tapak Kaki pada kesihatan Nak kongsi sikit tentang pemakaian selipar boleh melancarkan aliran darah di bawah tapak kaki Nampak biasa je kan tapi kesannya sangat luar biasa tau, Selipar toilet a.k.a selipar jepun tapi memang beli untuk pakai di dalam rumah sahaja Bangun je pagi tu sebaiknya sarung je selipar ni Ianya dapat  lancarkan… Read More Melancarkan Aliran Darah dengan Selipar

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Gulai Daging Tetel Ala Kenduri

Pertama kali cuba masak Gulai Daging Tetel konon nak rasa seperti ala kenduri tapi banyak lagi yang kena perbaiki Cuba lagi nanti sampai jadi yang penting kalau nak sedap daging tu seeloknya daging tetel Daging tetel? Ha jangan salah sebut ya!! Babab nanti kat mulut tu hikhikk.. Daging tetel ni campuran isi daging lembu, urat… Read More Gulai Daging Tetel Ala Kenduri

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"