info

Tiket Free Masuk Zoo Negara untuk December Birthday

Jika korang ada family yang hari lahir jatuh pada bulan december dan tarikh tersebut sesuai waktu terluang korang Apa kata bawa orang tersayang pada hari istimewa mereka ke Zoo Negara, boleh claim tiket free tau, pada tarikh lahir korang/mereka 1hb to 31hb December 😉 Zirafah pak leher perlong Pada  tarikh lahir dalam bulan december boleh… Read More Tiket Free Masuk Zoo Negara untuk December Birthday

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Resepi Lala Pedas

Lala atau retak seribu ni sejenis makanan laut yang terpaling suka, tapi jarang boleh makan sebab susah nak jumpa Selalu kalau ada jumpa memang akan beli dan masak pedas, itu memang kegemaran abang juga Pernah cuba try test masak lemak cili api,  tapi kurang selera nak makan prefer masak pedas lagi sedap Bahan utama Lala… Read More Resepi Lala Pedas

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Kari Kepala Ikan Mamak Style

Tak pandai masak kari, tapi adik cuba try test juga demi Abang sayang, katanya lama Abang tak makan kari kepala ikan Kalau kat mamak salah masuk kedai mau harga mahal tak masuk akal Adik cuba masak dengan lafaz bismmilllahirohmanirohim sedaplah di tekak dan perut Abang Mestilah tak 100% style mamak ada la sedikit kurang sana… Read More Kari Kepala Ikan Mamak Style

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Resepi Sambal Hitam Basah

Belimbing hitam segenggam(rendam dan perah airnya sebab belimbing hitam tu masin) Ikan bilis segenggam Cili api merah dan hijau segenggam Bawang besar 1 biji Gula Cara mudah ja saya guna, blend ja semua bahan Step pertama blend lada dan bawang kemudian tumis Step kedua blend ikan bilis dan belimbing hitam masukan terus kedalam bahan tumisan… Read More Resepi Sambal Hitam Basah

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"