Al-Qur'an - Fadhilat Surah - Islam

Surah Waqi’ah Penambah Rezeki

Maksud Waqiah adalah ( Hari Kiamat ) ianya diturunkan kerana menolak anggapan kaum kafir musyrik yang meragui berlakunya hari Kiamat Surah ini mengatakan apabila tiba waktunya (Kiamat), sesiapa pun tidak dapat mendustakannya lagi, dan setiap amalan akan mendapat balasan setiap apa yang kita lakukan semasa hidup di dunia ini Surah Waqia’ah di atas dari Surah… Read More Surah Waqi’ah Penambah Rezeki

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Storry Morry

Bahaya Ada Dimana-mana – Be Alert

Salam Syawal ya habibi ya maulana Hari ni tergerak hati nak berkongsi kisah semalam yang nak tak nak harus beringat dan sentiasa berwaspada Hope dijauhkan dari kita dan kaum keluarga kita, walaupun ianya tidak berlaku tapi harus berjaga-jaga tak salah nak rasa curiga KAN! Ada satu motor follow dari belakang, bila kami berhenti dia berhenti… Read More Bahaya Ada Dimana-mana – Be Alert

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Kesihatan

Pentingnya Gula Dalam Badan – Gula Darah Rendah

Glucolin – Glucose membantu saya bertenaga dalam Bulan Puasa Saya mengambil Glucose ni sebab bulan puasa baru ni memang susah nak minum air manis so ini merupakan salah satu cara nak stabil gula dalam darah Cara pengambilan Bancuh dalam air kosong atau jenis apa pun dalam sudu teh dah cukup Bila kadar gula dalam darah… Read More Pentingnya Gula Dalam Badan – Gula Darah Rendah

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Jumpa Harta Karun dalam Ikan

Tajuk tak boleh tahan, jumpa harta karun konon! ingat Citer P-Ramlee Ahmad Albab yang punya ke?🙂 Ni jumpa mata kail masa nak basuh kepala ikan, nyaris tak terkail tangan sebab basuh sambil mengelamun eh eh eh! beli kepala ikan free mata kail erk hihiih 😆 Kan best kalau betul jumpa harta karun tak pun emas… Read More Jumpa Harta Karun dalam Ikan

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"