Menu Wajib Sahur

Menu sahur yang wajib ada masa bersahur adalah telur masin, ikan masin, ikan bilis goreng

dan telur mata letak kicap

Simple tapi sudah memadai buat tekak diterima dan buat perut tidak memulas

Hari ni goreng Ikan bilis lobak masin memang sedap

Ini diantara menu mak di kampung yang sedap dan selera makan untuk bersahur

Ikan Bilis

Lobak Masin

Hirisan Bawang

Lada kering

semua bahan tu digoreng last sekali baru letak lada kering dah ranggup baru angkat

Lobak masin tu rendam dulu dalam air, biarkan masin tu berkurang kemudian

potong kecil campur dalam ikan bilis goreng, makan pula nasi panas-panas

tentu selera makan biji mata cerah je

Berbuka dengan apa la hari ni kan?

Kuih ingat nak beli Kuih Pelita , kuih pelita tu memang sedap time puasa je dapat rasa

Lafaz Niat Puasa

Doa Berbuka Puasa

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Suka Makan Nasi Daging, Jom Cuba Masak Sendiri

Nasi Daging mmmm sedapnya tengok dalam MHI pagi ni, tak pernah rasa pun.¬† Rasa macam nak try buat tapi tapi…buat nasi lemak pun kadang tu bersukat sukat ahahhaha memang fail

Nampak macam mudah je dia orang masak  tang sendiri buat bila tak jadi boleh stress tau

Resepi Nasi Daging

Banyak sangat Resepi Nasi Daging Google je nanti bila betul betul confident baru buat InsyaAllah

Ramadhan akan menyusul sabtu ni, salah silap harap dimaafkan

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Mee Goreng Telur Mata

Menu Breakfast En Abang bawa bekal pagi ni, request telur mata lebih, daging lebih mee pun lebih hope habis la nanti

Mee Goreng ni kalau pagi-pagi makan mau cepat nak melabur je, bukan apa mee ni ada campuran kapur jadi sesiapa

perut tak tahan boleh memulas

I ada gastrik tapi bedal je sekali sekala, rugi la tak makan sebab mee goreng i goreng sedap gilerzz

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"