Al-Qur'an - Fadhilat Surah - Islam

Doa yang terkandung dalam Surah Al-Kahfi

Assalamualaikum selamat pagi dan salam sayang dan kasih, pagi jumaat yang nyaman dan sejuk serta tenang, Alhamdulillah masih mampu membuka mata dan bernafas di pagi jumaat ini dan harap dapat bertemu lagi jumaat depan, InshaAllah Surah Al-Kahfi Jika kita berada dalam kesulitan angkat dua telapak tangan dan berdoa meminta segalanya berjalan lancar agar Allah mudahkan… Read More Doa yang terkandung dalam Surah Al-Kahfi

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Diaries

Kehidupan dan Kematian itu Pasti

Assalamualaikum salam sayang kasih Sekarang ni boleh kata setiap hari hujan akan turun membasahi bumi Alhamdulillah hujan satu rahmat dengan turunnya hujan tumbuhan boleh hidup dan memberiĀ  kita oksigen Doa Semasa Turun Hujan Picture Google Ahahhahah apa la nak taip ni rasa janggal nak menaip dan bercerita, cuma rasa nak start menulis setiap hari nak… Read More Kehidupan dan Kematian itu Pasti

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Lirik Lagu Melayu

Lirik Lagu Siti Nurhaliza “Anta Permana”

Bicara minda dendangan hati Jiwa dan raga yang melengkapi Bagaikan bagaikan hangat mentari Cinta yang sejati Jauh dimata dekat dihati Jika dirindu jangan curangi Kemana kemana tak terbawa pergi Terduga diuji Ku bila tersedar semuanya Sempadan ilusi Andai bintang takkan lagi berseri Janji kasih yang takkan terkhianati Andai habis nafas ku yang terakhir Masih kucinta… Read More Lirik Lagu Siti Nurhaliza “Anta Permana”

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Sambal Udang Petai

Assalamualaikum Sambal petai kikis pernah ka dengar, ini cara mak saya masak beginilah memang sedap sampai akak ipar pun puji kalau mak masak mesti sedap, haaa mestilah tengok la mak sapa kan, hihiii siapa lagi nak puji mak sendiri kan hihihi Udang ikut suka, saya suka masuk sekali kulit udang tu sebab manis udang tu… Read More Sambal Udang Petai

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Sambal Belimbing Ikan Bilis

Tak selalu buat sambal ni?! Sebab kena ada belimbing rebus hitam baru menjadi Sedap sambal ni boleh makan dengan nasi panas dan roti kosong pun sedap ikut selera kita la Tapi belimbing hitam mak ni sangat masin, sebab rebus sampai jadi hitam sebab itu bila nak masak atau buat sambal kena basuh terlebih dahulu Kemudian… Read More Sambal Belimbing Ikan Bilis

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"