Kesihatan, tips cantiklawa

Cara Atasi Kulit Wajah Berjerawat

Assalamualaikum 🙂 Stress dengan kulit wajah berjerawat!!, sekejap ok sekejap tak ok?!! Ada masa malas nak ambil tahu lantak kan je tapi bila biar semakin menjadi jadi teruknya?!! Memang kena pantang dari ambil seafood dan benda yang gatal gatal ni, pedas pun sebenarnya kena control dan kurang makanan yang berminyak  Now try petua orang lama… Read More Cara Atasi Kulit Wajah Berjerawat

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Animal, hobby

Kenangan Pelihara Kura -Kura ‘Ninja Turtles’

Assalamualaikum 🙂 Kenangan bersama kura-kura pelihara dari besar syiling 50 sen sampai besar bekas Aiskrim, saya panggil Tap dan Tip masih ingat lagi namanya sebab saya yang kasi kat pasangan mempelai ni aahakkks makanan yang disantap simple ja like sayuran dan buah-buahan pelet pun dia cekek aahakkks hiiikkks Tak ingat lepaskan pasangan mempelai ni kat… Read More Kenangan Pelihara Kura -Kura ‘Ninja Turtles’

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Aquarium

Udang Kara Salin Kulit Baru

Pernah tak tengok udang kara salin kulit? Udang kara tapi saya panggil udang biru sebab warnanya biru, pernah menjadi salah satu pet peliharaan Abang Udang kara ni seingat saya harganya murah ja around 3 to 5 Ringgit seekor If nak pelihara udang kara ini sebaiknya berlainan jantina tau! Nak tahu kenapa?

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Tempat Menarik

Kuala Gandah Sanctuary – Mengenali Gajah Lebih Dekat

Kuala Gandah? Selama ni pernah dengar tapi tak pernah nak pergi, selepas family cakap dapat tengok gajah lebih mesra, jadi sedikit keterujaan itu hadir Hihih dengar mesra tu macam acah acah berani hakikat kita takut plus cuak wak 😉 Tempatnya agak terpecil berada di sebuah perkampungan kecil di Lancang, ditubuhkan  pada 1989 dikenali sebagai Kuala… Read More Kuala Gandah Sanctuary – Mengenali Gajah Lebih Dekat

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info

Tiket Free Masuk Zoo Negara untuk December Birthday

Jika korang lahir atau ada family yang hari lahir pada bulan December dan tarikh tersebut sesuai waktu terluang anda Apa kata bawa orang tersayang pada hari istimewa mereka ke Zoo Negara, boleh claim tiket free tau, pada tarikh lahir korang/mereka 1hb to 31hb December 😉 My Birthday & Anniversary kongsi tarikh yang sama dalam bulan… Read More Tiket Free Masuk Zoo Negara untuk December Birthday

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"