Diaries

Senarai makanan yang dibawa ke Jepun

Bila pergi kenegara orang semestinya apa yang terlintas dalam fikiran adalah makanan dan tentang halal toyibban Kadang walaupun halal tapi tak yakin dengan status halal jadi was was awassss hehehehe Di bawah terdapat beberapa list barang makanan kering/ tin yang saya bawa sendiri dari rumah Barang barang kering saya bawa semasa ka Japan Sardin Sambal… Read More Senarai makanan yang dibawa ke Jepun

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
hobby

Melukis Pemandangan

  Melukis ikut suka hati jadilah la macam ni, ada gaya kan waterfall hehhehehe n i dapatlah markah B ke C kot kalau cikgu tengok ahahahha Ni sebenarnya nak lukis swan cantik cantik tapi ini ja yang mampu itik leher panjang hikhikhhhhsss Setakat ni boleh lukis pemandangan ja yang mampu, betul tau dengan melukis ni… Read More Melukis Pemandangan

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Sambal Bilis Kering Pedas

Assalamualaikum…. Pernah buat tak  sambal bilis kering campur dengan kentang dan tempe, sedap tau Alaaaa tapi cik abe tak suka pula makan tempe, tapi tak pa saya suka tempe heheheh <3 Saya tolak batu dengan kayu ja semua makan  hehehhe 😛 Simple ja sambal ni tapi sedap makan denga nasi panas-panas memang bertambah nasi :mrgreen:… Read More Sambal Bilis Kering Pedas

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Resepi Gulai Ikan Keli

Assalamualaikum salam  Ramadan kesebelas Teringin nak makan gulai ikan sembilang, tapi ikan sembilang kan susah nak cari jadi ganti dengan ikan keli ja la, rupa lebih kurang rasa pun lebih kurang juga Gulai Ikan Keli Campur Terung Bahan bahan Ikan keli – campur dengan serbuk kunyit untuk hilangkan bau hanyir ikan Terung Bulat Bawang putih,… Read More Resepi Gulai Ikan Keli

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"