Kuih Raya Kasih Sayang

Perihal Kuih Muih – Kuih Pelita Sedap

Puasa pertama ada buat agar-agar mangga, rasa sedap tapi terkurang air so jadi keras kelekung! ehh bukan terkurang air! memang ikut sukatan yang ada kat plastik agar-agar tu so lain kali nak buat harus lebih air biar lembik sikit. Buat dadih juga, dadih kan jenis lembik nice-nice je kan. Beli yang ready made kacau atas… Read More Perihal Kuih Muih – Kuih Pelita Sedap

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Menu Wajib Bulan Puasa dan Setiap Hari untuk Suri Rumah Masak

Alhamdulillah dah masuk puasa yang ke 6 hari ini, ingat nak pergi bazar ramadhan la hari ni, nak beli air tebu dan kuih tepung pelita tapi hujan pulak, guruh berdendam dentum kat langit mmmm. Tak apalah jika ada rezeki dapat la merasa air tebu dan tepung pelita tu kalau tak esok masih ada kan. Ramadhan… Read More Menu Wajib Bulan Puasa dan Setiap Hari untuk Suri Rumah Masak

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Diy Items, info

Dapatkan Perabot Murah dengan Mudah

Online meja kopi di Bagustore RM99 WOW! memang dah lama mencari design meja kopi modern dan simple macam ni, agak berat dan stabil kebetulan dapat harga promo. Result bila dah siap pasang memang puas hati berbaloi sangat dengan harga Kerusi untuk workstation soft and simple denga harga promo Macam-macam kelengkapan yang ada di bagustore ni… Read More Dapatkan Perabot Murah dengan Mudah

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Aquarium

Tips untuk Ikan Peliharaan

Ikan kaloi kesayangan Abang ni, tak ada nama pun panggil kaloi je sonang nak panggil nama milah jenab tak best pula mmm macam tak sesuai je nak letak nama untuk ikan kan. Kaloi ni sejenis ikan yang sangat mudah dipelihara dan kuat makan. Kenal tuan yang memberi makan kalau tuan dia balik kerja kemain meloncat-loncat… Read More Tips untuk Ikan Peliharaan

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Spaghetti Olio – San Remo

Baru-baru ni pi mall beli barang-barang kering top up apa yang tak ada kat dapur ni, ternampak Spagetti SAN REMO 500X2 Free Food Container Food Container pun helok spaghetti pun dapat harga RM8.99 Mmmm boleh la sedap masuk tekak sendiri. Pi search┬áResepi Spaghetti kat google pelbagai cara penyediaan ada tunjuk kat situ. Boleh jadikan menu… Read More Spaghetti Olio – San Remo

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"