Ayam Bakar Awesome

Perhh! menu malam ni Ayam Bakar, Awesome tu sajer penyedap ayat jer hehehe. Penat-penat balik kerja pun pasti akan memasak untuk Hubby yang tercinta. Hubby memang suka makan kat rumah. 
 
Azie akan cuba untuk belajar dan mencuba resepi-resepi yang baru agar Hubby Azie tak jemu makan. Paling best Hubby memang seorang yang ringan tulang. Memang suka menolong kat Dapur, Kredit untuk Hubby Azie. I love u o much la.
Resepi sangat mudah dengan perap dan bakar dalam oven.
  • Ayam
  • Kunyit
  • Garam
  • Serbuk Perasa
  • Serbuk Lada

Perap ayam dengan bahan diatas dalam 30 minit atau lebih, lagi lama lagi sedap. Bakar dengan suhu sederhana selama 45 minit atau sehingga masak.

Kalau nak lagi sedap alaskan dengan daun pisang lagi umppphhh rasanya.

ayam 1
Asyik menu malam ni, pekena dengan Sambal belacan Tomato waduhhh!. Nak Baking Cake tak der Mood dah now layan Bakar-Bakar Ayam dan ikan pastu ingat nak buat pizzza plak ermmmm.
Angan-angan jer la hahahah. Apa-apa pun sebenarnya boleh, yang penting kemahuan seiring kerajinan dan mood yang Awesome.
Resepi Ayam Bakar easy sesangat, ambil kat my resepi jer tapi tambah sendiri jer bahan-bahan ada taram sendiri ikut suka hati. yang penting cara perapan.
 
P/s : Hubby cakap sedap! Ho Ho Liawwwww bagi hubby la heheh, siapa lagi nak puji Azie kan. Kalau tak pengarang buah hatiku ini.
Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"