Aziewan.com

Bagaimana Nak Saving Duit Poket

Alhamdulillah, sekarang saya niat nak simpan duit dari duit poket belanja saya sehari-hari. Dengan tu saya catat dengan menggunakan Excel berapa ringgit yang saya boleh saving setiap hari.

Saya Start menyimpan setiap perbelanjaan duit poket saya sendiri pada awal October. Insya.Allah dengan duit ni saya nak belikan sesuatu untuk hubby tercinta. Hubby tak tahu saya buat macam ni, biar dia suprise sikit kalau tahu nanti.

Duit Poket – Duit makan setiap hari = Saving Duit Poket

Boleh jer jika saya nak belikan sesuatu menggunakan duit simpanan lain cuma saya dah nekad nak kawal perbelanjaan saya sendiri. Selain itu ianya melatih saya kurangkan tabiat membazir itu yang penting.

Sekarang dah masuk minggu ke tiga saya saving duit poket, Insya.Allah imbalan darinya saya rewardkan untuk hubby tercinta. Duit poket jer la rewardkan untuk dia, duit lain tak boleh la hiiiii!!!.

saving cara saya ini senang dan mudah, kalau ada duit lebih baru simpan kalau tak ada! no hal punya tak ada siapa pun nak marah, tapi saya pastikan akan ada saving untuk setiap hari biar tercapai misi yang dirancang.

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

19 thoughts on “Bagaimana Nak Saving Duit Poket

    1. Azie tak taip hari2 juga Donyien! Tapi duit yang memang ada masuk so dalam 2-3 hari update, btw make sure ingat RM yang dimasukkan tu berapa.Heheheh.

      Sebelum ini Simpan cara lain, memang pi mai-pi mai tak banyak2 juga hehehh!!!

        

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *