cooking

Cara Masak Patin Tempoyak Sedap dan Simple

Sedapnya kalau balik kampung mesti dapat merasa Patin Tempoyak ni

Seperiuk mak masak hirup sampai kenyang, Patin ni ada cara nak masak sedap, Mula dari siang ikan, cara basuh dan cara masak

Azie bab masak memang fail bab makan memang win hihihi

Patin tempoyak simple dan sedap bahannya hanya cili api kunyit hidup,  dan garam tumbuk lumat kemudian campur dengan tempoyak

Selepas bahan tumbuk dah siap, lumur kat ikan patin kemudian letak dalam periuk letak air dan bahan perasa kemudian daun kesum

Nak lagi sedap letak keladi lambuk, insyaAllah one day akan dapat ilmu masak memasak yang sedap ni

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

1 thought on “Cara Masak Patin Tempoyak Sedap dan Simple

  1. akak tak makan ikan sungai, tai bang mie dia suka makan patin tempoyak gobang maju di Temerloh, asal balik kampung mesti singgah makan sana dulu, akak yang tak makan ikan sungai pun boleh hirup kuahnya..kuah jelah hahaha.

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *