Kesihatan

Cara Nak Mengelak Mata Rabun di Usia Muda

Alhamdulillah nasib baik boleh baiki lagi
Gunalah selagi elok

Tergerak hati nak pergi tempat yang beli glasses ni dulu
Tunjuk glasess ini boleh baiki tak?

Katanya ada risiko patah bila betulkan besi kat hidung tu
tak pe cuba try kot kot boleh, kita cakap kat staff tu

Pastu kalau boleh kan dik,
tukarlah getah kat hidung tu sekali ye?

Sakit pulak mata tengok kuning sangat nampak getah tu! :mrgreen:
Tungu punya tunggu dengan harapan oklah tak yah buat lain

Alhamdulillah nasib baik ok hihihi
Dapat-dapat terus pakai, Haaaa baru terang dunia ni Ya Allah

Tanya berapa RM?
Jawab staff kat situ tak yah bayar FOC

Kan spek ni buat kat sini
Kita pulak cuak, ehh ye ker? Tak Yah Bayar!😉

Kita pun dah lupa sebab dah banyak tahun buat, tak sangka masih FOC
Hihii senyum sampai kat telinga kita tau

Jimat duit poket kita wak, nak tunggu gaji lambat lagi huhhu
Better kita pergi kedai yang pernah kita buat glasses tu, dapat free service kot

Setakat nak baiki besi bengkok dan getah tercabut tu free la kot, kalau cermin pecah tak dapat la nak free bagai kan

Walaupun dah bertahun buat, tak yah bawa surat bagai dia orang tahu jenis glasses yang dia orang jual

Kalau nak buat lain mau ratus ratus melayan duit kita wak!🙂


Jagalah kesihatan mata selagi termampu Contohnya :-

  • Jangan tengok TV terlalu dekat
  • Gadget-gadget tu pun bahaya tau, cahaya tu yang boleh buat kornea kita rosak
  • Kalau membaca buku elak dalam keadaan berbaring

Jagalah mata, sayangilah mata sebelum terlambat! Kalau tanya kita wak,kita nak bebas tanpa glasses tau

Tak sanggup pagi-pagi meraba-raba cari glasses, masalah lupa letak glasses kadang tu boleh stress sebab nak cari pun kena guna mata kan ahahhaha

Pernah hari tu memang lupa letak kat mana, suruh abang cari, abang pun rabun juga orangnya ahahhaha tarikh nafas panjang fuhh! dugaan orang mata rabun

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *