Aquarium

Makanan Ikan Kaloi Yang Berkhasiat dan Ikan Cepat Membesar

Food untuk ikan gergasi šŸ˜‰ Sekejap je stock kangkung ni, mujur la kangkung murah, buatnya makan sayur brokoli ke asparagus tak ke pengsan! Tuannya pun jarang makan sayur mahal mahal ni, kadang tu kunyah ulam je pun Kegemaran memang sayuran dan serangga seperti belalang dan cengkerik ada masa tu ikan kecil pun bedal janji halal… Read More Makanan Ikan Kaloi Yang Berkhasiat dan Ikan Cepat Membesar

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Aquarium

Tips untuk Ikan Peliharaan

Ikan kaloi kesayangan Abang ni, tak ada nama pun panggil kaloi je sonang nak panggil nama milah jenab tak best pula mmm macam tak sesuai je nak letak nama untuk ikan kan. Kaloi ni sejenis ikan yang sangat mudah dipelihara dan kuat makan. Kenal tuan yang memberi makan kalau tuan dia balik kerja kemain meloncat-loncat… Read More Tips untuk Ikan Peliharaan

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Aquarium

Makanan untuk Ikan Kaloi

Mengikut pengalaman dan pemerhatian saya dalam memelihara ikan kaloi di dalam Aquarium ini sebenarnya agak mudah. Saya menjawab segala kemusykilan pembaca yang ingin kepastian apa yang dimakan oleh ikan kaloi. Jawapan saya berdasaran pengalaman yang dialami sendiri. Kebiasaanya suami memberi makan makanan yang berunsurkan sayuran sahaja. Selain sayuran makanan yang berunsurkan pelet juga boleh diberikan.… Read More Makanan untuk Ikan Kaloi

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"