Aquarium

Udang Kara Salin Kulit Baru

Pernah tak tengok udang kara salin kulit? Udang kara tapi saya panggil udang biru sebab warnanya biru, pernah menjadi salah satu pet peliharaan Abang Udang kara ni seingat saya harganya murah ja around 3 to 5 Ringgit seekor If nak pelihara udang kara ini sebaiknya berlainan jantina tau! Nak tahu kenapa? sebab kalau sama jantina… Read More Udang Kara Salin Kulit Baru

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Aquarium

Makanan Ikan Kaloi Yang Berkhasiat dan Ikan Cepat Membesar

Food untuk ikan gergasi šŸ˜‰ Sekejap je stock kangkung ni, mujur la kangkung murah, buatnya makan sayur brokoli ke asparagus tak ke pengsan! Tuannya pun jarang makan sayur mahal mahal ni, kadang tu kunyah ulam je pun Kegemaran memang sayuran dan serangga seperti belalang dan cengkerik ada masa tu ikan kecil pun bedal janji halal… Read More Makanan Ikan Kaloi Yang Berkhasiat dan Ikan Cepat Membesar

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Aquarium

Tips untuk Ikan Peliharaan

Ikan kaloi kesayangan Abang ni, tak ada nama pun panggil kaloi je sonang nak panggil nama milah jenab tak best pula mmm macam tak sesuai je nak letak nama untuk ikan kan. Kaloi ni sejenis ikan yang sangat mudah dipelihara dan kuat makan. Kenal tuan yang memberi makan kalau tuan dia balik kerja kemain meloncat-loncat… Read More Tips untuk Ikan Peliharaan

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"