Calpis Minuman Tanpa Lemak

Pagi pagi memang minum sebotol calpis ni, try flavour manggo pula mmmm memang sedap manis manis buah rasanya

Disamping sedap ianya mampu melawaskan sistem buangan kita, pagi pagi tangki kosong je ha pastu kena la isi lain hehehehe

Now memang dah suka dengan minuman calpis, dulu rajin beli yang pack kecik tu brand lain la tapi agak manis sikit

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Pucuk Daun Kari sebagai ulam

Kenal ke dengan daun Kari? Abang kami nasib baik kenal daun kari ni kalau tak pengsan 44 kali la. Biasalah lelaki ni malas nak ambil tahu bab-bab dapur tapi rajin sikit-sikit tu ok dah.

Nak cerita pasal daun kari ni memang selalu orang letak dalam bahan tumisan kari kan, tak letak macam ada sedikit kekurangan, ada masa malas juga nak petik kat belakang ahhh! lantak di situ sedap juga tak letak pun.

Pucuk daun kari ulam

Secekak pucuk daun kari

Selalu kami makan sebagai ulam je, kalau ada pucuk daun kari ni tak perlu sayur lain dah. Tapi itulah pucuk ni kalau dah petik tunggu 1-2 minggu baru nak naik semula.

Khasiat Pucuk Daun Kari

Pucuk daun kari menjadi salah satu peberet kami selain pucuk daun gajus. Banyak khasiat daun kari/pucuk daun kari ni disamping sedap ianya dapat membantu dalam kesihatan kita juga. Kami kan selalu pening-pening kadang tu sakit perut macam memulas-mulas so bila makan pucuk ni Alhamdulillah nampak kesan yang positif.

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Check Kelajuan Blog- Page Speed Insights

Google Developers – Page Speed Insights

cara check kelajuan blog

Blog berat nanang, open guna desktop ok sikit tapi cuba open guna mobile bercinta la nampaknya.

Dekstop Speed – 65/100

Mobile Speed – 56/100

Harus try n error, almaklumlah tak berapa nak pandai bab-bab ni, kat situ page speed insight dah should fix apa yang patut dibuat, i is jenis siput gondang so harus mentelaah dulu baru boleh buat.

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"