cooking

Kerepek Bayam Ranggup

Pernah tak rasa kerepek bayam? Raya baru ni ada mak buat kerepek bayam untuk family. Sedap dan sangat ranggup Bayam ni yang buat lagi sedap, sebab mak tanam sendiri, tu bertambah sedap sangat sangat Kalau nak gambarkan rasa kerepek bayam ni lebih kurang macam rasa rempeyek la sebab bahan bancuhan tepung tu letak ketumbar dan… Read More Kerepek Bayam Ranggup

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Siakap Tiga Rasa

Assalamualaikum…. Lama tidak bersiaran dirancangan……..drum roll muzic effect masak masak bersama chef zie 😛 Mari saya throwback siakap tiga rasa saya Ahahahahha punya lama baru nak throwback sampai lupa resepinya Jap nak ingat…………….????……….??? Ahahahaha tiba2 blur dah kenapa ni!  Tapi cukup rasa siakap ni ada masam, manis dan pedas tapi saya nak tambah la siakap… Read More Siakap Tiga Rasa

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Ayam Goreng Rempah Kari

Assalamualaikum… Throwback Ayam Goreng Rempah Kari Sedap pula ayam goreng rempah kari ni, marinate dalam 1 jam baru gaul dengan telur dan bedakkan dengan tepung Ahahahhaha bedakkan tu tak tahan, macam orang perempuan la nak kena bedak baru comey kan hikhiksss Begitulah kejadian Ayam Goreng ala tak berapa nak ala KFC sangat tapi rasa woooowwwzzzzzz… Read More Ayam Goreng Rempah Kari

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Resepi Sambal Sotong Sedap

Kesukaan sangat kalau ada petai selalu akan masak sambal, tak bisa tahan dengan kesedapan sambal petai ni. Saya lebih suka ikan bilis tak pun udang, tapi Hubby lebih suka sotong maka jadilah “SAMBAL SOTONG PETAI KIKIS” Kenapa petai tu dikikis? memang la harus dikikis kalau tak pahitla nak makan kulit macam tu heheheheh. Bahan –… Read More Resepi Sambal Sotong Sedap

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Resepi Asam Pedas Ikan Parang

  Ikan parang selalu sedap masak asam pedaskan jadi memang beli siap siap sayur bendi nak letak dalam asam pedas ikan parang. Tapi sayang seribu kali sayang my  hubby tak berapa berselera masakan yang berkuah ni Dia lebih suka yang bergoreng macam ikan goreng, sotong kunyit, daging goreng semua yang bergorenglah, cuma kuah ni kurang… Read More Resepi Asam Pedas Ikan Parang

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking, Diaries, info

Pengalaman jumpa ikan todak

Pengalaman yang menyeramkan ahahahhha Tak citer lagi dah tak tahu nak gelak ka nak nangis, seram plus lucu sangat ahahahhaha Hari tu pi la Giant Kinrara, punya la ralit pilih ikan sekali terkejut  tengok ikan todak ni! nyaris nak kena muncung ikan todak tu Tengok tu muncung tu seram tengok nasib tak tercucuk, muncung ikan… Read More Pengalaman jumpa ikan todak

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Sambal Bilis Kering Pedas

Assalamualaikum…. Pernah buat tak  sambal bilis kering campur dengan kentang dan tempe, sedap tau Alaaaa tapi cik abe tak suka pula makan tempe, tapi tak pa saya suka tempe heheheh <3 Saya tolak batu dengan kayu ja semua makan  hehehhe 😛 Simple ja sambal ni tapi sedap makan denga nasi panas-panas memang bertambah nasi :mrgreen:… Read More Sambal Bilis Kering Pedas

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"