cooking

Sambal Udang Petai

Assalamualaikum Sambal petai kikis pernah ka dengar, ini cara mak saya masak beginilah memang sedap sampai akak ipar pun puji kalau mak masak mesti sedap, haaa mestilah tengok la mak sapa kan, hihiii siapa lagi nak puji mak sendiri kan hihihi Udang ikut suka, saya suka masuk sekali kulit udang tu sebab manis udang tu… Read More Sambal Udang Petai

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Sambal Belimbing Ikan Bilis

Tak selalu buat sambal ni?! Sebab kena ada belimbing rebus hitam baru menjadi Sedap sambal ni boleh makan dengan nasi panas dan roti kosong pun sedap ikut selera kita la Tapi belimbing hitam mak ni sangat masin, sebab rebus sampai jadi hitam sebab itu bila nak masak atau buat sambal kena basuh terlebih dahulu Kemudian… Read More Sambal Belimbing Ikan Bilis

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Ketupat Palas di Hari Raya

Ketupat palas makan dengan rendang dan kari daging sedap sangat Ketupat tidak dapat dipisahkan dengan hari raya umpama kopi tanpa susu atau saya tanpa awak cia cia cia ahahhahaksss Tak kisah ketupat pulut mahupun ketupat nasi semestinya menjadi sajian di pagi hari raya Ikutkan tahun ni tak ada list ketupat dalam senarai menu mak sebab… Read More Ketupat Palas di Hari Raya

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Macaroni Goreng Pedas

Belajar masak menu ala barat kot menepati selera, 1st time masak Macaroni ni, masa nak beli macaroni ni pun dah pening memilih Banyak jenis macaroni ni ya! yang besar yang kecil yang berpintal yang bersiput haihhh la. Sebelum masak pening juga mulanya, mana taknya sebab tak pernah rasa macaroni ? Bekal Cik Abe Google juga… Read More Macaroni Goreng Pedas

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Ikan Bawal Sweet Sour Sunquick

Assalamualaikum Kongsi kesedapan bawal masak sweet sour sunquick, sedap boleh tahan ada rasa pedas, manis, masam dan wangi sunquick Jom try mana tahu sedap ikut selera korang semua Bahan bahanĀ 

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"