cooking

Cara Rebus Telur Separuh Masak

Nampak tak? Tu telur yang direbus separuh masak, bab ni memang abang pro Kalau sayang rebus jadi keras tak seperti yang abang nak so memang abang la yang rebus sendiri Siap abang ajar lagi kami cara buat telur separuh masak, amboi tu baru telur separuh masak Minta izin dulu sebelum ambil gambar ni nanti kena… Read More Cara Rebus Telur Separuh Masak

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Resepi Sup Sayur Telur

Simple breakfast dan healthy, masak je sayur macam biasa pastu pecah je telur nak letak sohoon pucuk pun boleh lagi sedap Bahan Sup Sawi jepun Carrot Brokoli Lada besar 1 Biji telur Bahan Tumis Bawang putih Bawang Kecil Kena banyak makan sayur macam sayur carrot ? dan sawi sebab mata semakin teruk

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Masak Lemak Pisang Muda

Pernah tak makan pisang muda? Menu Masakan Kampung Pisang ni boleh dimakan mentah dan boleh juga campur dalam masakan tau, terpaling sedap masak lemak cili api campur dengan ikan masin talang memang letop Tak semua pisang sedap dijadikan bahan dalam masakan, ada jenis jenisnya juga, Kalau pokok pisang berbuah memang merasalah rasa masakan yang sedap… Read More Masak Lemak Pisang Muda

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Kerabu Bunga dan Pucuk Betik

Bunga Betik Jantan Kerabu bunga betik dan pucuk betik walaupun pahit tapi sangat baik untuk kesihatan selain awet muda 🙂 Sebenarnya pokok betik ni macam pokok kelapa sebab dari akar sampai kepucuk semua berguna Memang sedap sampai geleng kepala masa makan sebab sedap walaupun sedikit pahit Pengalaman tengok mak buat kerabu nampak senang tapi kalau… Read More Kerabu Bunga dan Pucuk Betik

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Masak Tempoyak Ayam Keladi Lambuk

Pernah rasa tak tempoyak ayam? Sedap sangat tak terkata, selalu tempoyak ikan patin je kan Sedapnya Keladi Lambuk ni, masak tempoyak ayam letak keladi lambuk Tanya mak adik tak pernah rasa tempoyak ayam pastu letak keladi ni sedapnya lahai.. hirup ratah bermangkuk mangkuk Mak cakap ni keladi bukan keladi biasa, orang panggil lambuk, amboi nama… Read More Masak Tempoyak Ayam Keladi Lambuk

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"