cooking

Resepi Gulai Ikan Keli

Assalamualaikum salam  Ramadan kesebelas Teringin nak makan gulai ikan sembilang, tapi ikan sembilang kan susah nak cari jadi ganti dengan ikan keli ja la, rupa lebih kurang rasa pun lebih kurang juga Gulai Ikan Keli Campur Terung Bahan bahan Ikan keli – campur dengan serbuk kunyit untuk hilangkan bau hanyir ikan Terung Bulat Bawang putih,… Read More Resepi Gulai Ikan Keli

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking, Ramadhan

Kuih Pelita Cahaya Ramadan

Salam Ramadan Semalam 1st puasa kan, rajinkan diri buat kuih cari resepi di Google jumpa resepi mudah buat kuih pelita ni Nampak mudah tapi renyah juga la, sebab nak try buat sendiri acuan dari daun pandan Masa nak buat ni mencari stepler, hampir nak give up juga la nak buat kuih ni ahahhaha tapi sebab… Read More Kuih Pelita Cahaya Ramadan

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Menu Sahur Mudah

Salam Ramadan Menu sahur yang mudah Ikan bilis goreng campur dengan lobak masin Kot ada yang tak kenal lobak masin gambarnya ada kat bawah Ni lobak masin, rendam dengan air biar masin tu berkurang kemudian potong dadu, goreng bersama ikan bilis, bawang dan lada hhhmmmm….. tak tau nak kata la memang pagi sahur tu selera… Read More Menu Sahur Mudah

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Resepi Ayam Panggang Hitam Sedap

Assalamualaikum lama tak menaip rasa dah semakin malas nak excercise jari ni, so sebelum malas semakin tepu nak share resepi Ayam  Panggang Hitam, Nama menu pun dah macam mata ke atas kan tapi jangan risau rasanya tetap lazaaaatttt…. Nah tengok hasil Ayam Panggang Hitam  saya 😛 Tadaaaa… Ayam panggang Hitam, sedap makan ratah macam tu… Read More Resepi Ayam Panggang Hitam Sedap

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Kulat Sisir Cendawan Kukur

Assalamualaikum selamat petang salam  14hb dec Pernah tengok ka kulat sisir yang tumbuh dibatang pokok yang tumbang atau reput, hari tu balik kampung mak ada masak kulat sisir ni ya Allah memang sedap sangat, tanya mana mak dapat kulat ni? Kutip kat pokok depan rumah yang mak tebang baru ni Jarang boleh nak merasa kulat… Read More Kulat Sisir Cendawan Kukur

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"