cooking

Cara Rebus Telur Separuh Masak

Assalamualaikum… Korang pernah tak rebus telur separuh masak? mesti pernah kan kan Macam saya memang selalu buat tapi jarang dapat yang betul separuh masak tu, ada masa kuning telur keras la, putih telur tak berapa nak masak so ada masa boleh fed up la juga hikhiks Tapi dengan cara suami ajar ni Alhamdulillah happy sangat… Read More Cara Rebus Telur Separuh Masak

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Sambal Sardin Simple

Menu Breakfast simple cepat tapi sedap? Korang boleh cuba Roti Bakar dan Sambal Sardin Saya ada kenangan dengan Ikan Sardin Tin ni! Teringat masa dulu kenangan bersama Arwah¬† Abah, Adik masak sardin untuk Abah? ok senang ja, kejap ya Saya buka tin sardin pastu terus tuang letak dalam mangkuk, hiris cili ngan bawang ja ok… Read More Sambal Sardin Simple

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Resepi Lala Pedas

Lala atau retak seribu ni sejenis makanan laut yang terpaling suka, tapi jarang boleh makan sebab susah nak jumpa Selalu kalau ada jumpa memang akan beli dan masak pedas, itu memang kegemaran abang juga Pernah cuba try test masak lemak cili api,¬† tapi kurang selera nak makan prefer masak pedas lagi sedap Bahan utama Lala… Read More Resepi Lala Pedas

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Kari Kepala Ikan Mamak Style

Tak pandai masak kari, tapi adik cuba try test juga demi Abang sayang, katanya lama Abang tak makan kari kepala ikan Kalau kat mamak salah masuk kedai mau harga mahal tak masuk akal Adik cuba masak dengan lafaz bismmilllahirohmanirohim sedaplah di tekak dan perut Abang Mestilah tak 100% style mamak ada la sedikit kurang sana… Read More Kari Kepala Ikan Mamak Style

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Resepi Sambal Hitam Basah

Belimbing hitam segenggam(rendam dan perah airnya sebab belimbing hitam tu masin) Ikan bilis segenggam Cili api merah dan hijau segenggam Bawang besar 1 biji Gula Cara mudah ja saya guna, blend ja semua bahan Step pertama blend lada dan bawang kemudian tumis Step kedua blend ikan bilis dan belimbing hitam masukan terus kedalam bahan tumisan… Read More Resepi Sambal Hitam Basah

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"