Domain dan Hosting dengan Service Serverfreak Bagus ke?

Setahun sekali akan dapat email dari pihak serverfreak?

inform pasal Domain dan Hosting ni!

Kenapa ye?

Banyak tanyalah pulak la ko ni Adik oii ( My manja name )
Dia orang  inform sebab Domain dan Hosting dan nak expired so tak reti reti ke nak bayar!

Apa itu Domain dan Hosting?

> The domain(s) listed below are going to exhttp://aziewan.com/domain-dan-hosting-serverfreak/pire in 60 days. Renew now
> before it’s too late

yes i know my domain will be expired coming soon

I think i want to upgrade domain and hosting

Can suggest/explain what suitable for my blog


Hi Azie,

> I recommend you upgrade package to cPanel Web Hosting- Semi-Pro Rm299/year exclude Gst, this package come with 1 free domain .com and free unlimited SSL.
Would you like to proceed?

? oooohh..

RM299 per year?

Please don’t proceed i don’t want to upgrade, maybe next next next year ?

Ahahahha cepat-cepat reply jangan proceed!
kira-kira memang tak mampu kita wak

Minta invoice dari dia orang
Now dah settled payment so renew untuk satu tahun


Tiap-tiap tahun memang hasil blog ni juga bayar Domain dan Hosting

tunggu maju sikit baru boleh upgrade ye InsyaAllah

Setakat ni masih lagi berpuashati dengan Service Serverfreak ni
so setia je la pada yang satu kan

Memang kita seorang yang setia wak,
kalau dah cinta, sayang dan kasih yang tu je la tak akan yang lain

tiba tiba ahahhaah

Walaupun kita tahu  kepentingan SSL ni tapi biarlah dulu, ada juga pihak serverfeak inform blog you kena ada SSL

SSL ni more to protect you data yang penting-penting, sekarang ni pun nak login pun pihak serverfreak ada kasi id for protection

Itu yang suka dengan service serverfreak ni so apa lagi jom try service dia orang

Siapa berminat boleh terjah Service Serverfreak untuk keterangan lanjut

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Apabila Domain dan Hosting Nak Expired? Apa nak Buat?

Apabila Domain dan Hosting Nak Expired? Apa nak Buat?

Jawapannya senang siap duit dan bayar je full stop

Sebelum Domain terkatup cannot open so cecepat kami bayar hari ni, asyik bertangguh sampai nak expired sudah.

Domain

Ushar-ushar juga Hosting lain kot nak tukar angin tapi pala kami dok sakit plus cannot pk lebih-lebih, so setia dengan Serverfreak aje lah. Setakat ni service mereka ok bila email mereka cepat reply.

Today dah settle bayar RM151.47 termasuk GST untuk jangkamasa selama 1 year.

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Renew Domain And Hosting Serverfreak

Alhamdulillah masih lagi setia dengan service serverfreak ni, kenapa? sebabnya mudah je! service tiptop cepat berdesup.

Masa saya ada masalah dengan blog berkaitan dengan domain hosting cepat je reply dan settlekan dalam 1 hari je. Iyelah saya ni bukan arif dalam hal ni try and error je kadang-kadang tu.

Saya masih lagi ambil package yang lama sebab ikut keperluan blog kerana visitor pun tak ramai,tapi now asyik bandwidth limit je, mungkin ada something wrong kat mana-mana ni. mungkin gambar terlalu besar dan ada link-link yang saya tak perasan memakan banyak bandwidth.

Kalau sesiapa nak try service tip top dari serverfreak ni boleh follow dan Beli Domain dan Hosting Serverfreak.

Best sangat dengan serverfreak ni sebab cepat reply email kita nak-nak berkaitan dengan blog yang tak boleh buka. Pernah suatu hari tu, blog buat hal, saya blur sangat-sangat. Saya send ticket kat pihak serverfreak berkaitan masalah blog tu, tup-tup ada je yang reply. Sap sap sui je dia orang settlekan.

Alhamdulillah hasil dari iklan nuffnang, saya bayar untuk renew domain dan hosting baru-baru ni, walupun jarang update rezeki tu ada walaupun sedikit. Sikit-sikit lama kelamaan akan jadi bukit.

Serverfreak ni bukan nak puji atau bandingkan dengan mana-mana service yang lain, sebab setakat ni tak mendatangkan masalah pada saya dan yang penting siap selesaikan setiap masalah yang dialami lagi. Jangan ragu-ragu dan sangsi lagi jom join dan rasai service dari pihak serverfreak sendiri. Beli Domain dan Hosting Serverfreak. 

 

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"