info, Kesihatan

Khasiat Pokok Dukung Anak/ Amin Buah

Ada yang kenal ke dengan pokok ni, selalu kalau cabut rumput mesti ada je pokok ni kan hidup merata-rata Tumbuh subur di atas tanah, dalam pasu,celah longkang dan ikut sukahati nak tumbuh kat mana Saya panggil pokok Amin Buah? Ada juga yang panggil Pokok Dukung Anak? Nama saintifik : Phyllanthus Niruri dari keluarga Eurphorbiaceace Pokok… Read More Khasiat Pokok Dukung Anak/ Amin Buah

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info, Kesihatan

Melancarkan Aliran Darah dengan Selipar

Fungsi Tapak Kaki pada kesihatan Nak kongsi sikit tentang pemakaian selipar boleh melancarkan aliran darah di bawah tapak kaki Nampak biasa je kan tapi kesannya sangat luar biasa tau, Selipar toilet a.k.a selipar jepun tapi memang beli untuk pakai di dalam rumah sahaja Bangun je pagi tu sebaiknya sarung je selipar ni Ianya dapatĀ  lancarkan… Read More Melancarkan Aliran Darah dengan Selipar

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking, info

Serbuk Kunyit Kampung Homemade

Gambar di dalam dulang tu sebenarnya hirisan kunyit hidup, di jemur sehingga kering di bawah cahaya matahari Makan hari juga nak dapatkan hirisan kunyit yang betul betul kering, ianya bergantung pada keadaan cuaca Selepas kering boleh la di mesin/blend sehingga hancur, sangat sedap kunyit homemade ni wangi dan lain dari serbuk yang sedia ada Banyak… Read More Serbuk Kunyit Kampung Homemade

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info, kecantikan, Kesihatan

Fungsi Bahagian Tapak Kaki Pada Tubuh Badan

Tahukah anda bahawa di bawah tapak kaki kita sebenarnya mempunyai titik titik yang berhubung dengan anggota dalaman seperti jantung, mata, sendi, tulang belakang, hidung dan kepala Titik ini dikenali sebagai titik akupuntur, terdapat 72 titik akupuntur di bawah tapak kaki Bahagian atas tapak kaki Sakit kepala Migrain Leguh leher dan bahu Resdung Masalah kulit seperti… Read More Fungsi Bahagian Tapak Kaki Pada Tubuh Badan

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"