info, Kesihatan

Khasiat Pokok Dukung Anak/ Amin Buah

Ada yang kenal ke dengan pokok ni, selalu kalau cabut rumput mesti ada je pokok ni kan hidup merata-rata Tumbuh subur di atas tanah, dalam pasu,celah longkang dan ikut sukahati nak tumbuh kat mana Saya panggil pokok Amin Buah? Ada juga yang panggil Pokok Dukung Anak? Nama saintifik : Phyllanthus Niruri dari keluarga Eurphorbiaceace Pokok… Read More Khasiat Pokok Dukung Anak/ Amin Buah

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info, Kesihatan

Melancarkan Aliran Darah dengan Selipar

Fungsi Tapak Kaki pada kesihatan Nak kongsi sikit tentang pemakaian selipar boleh melancarkan aliran darah di bawah tapak kaki Nampak biasa je kan tapi kesannya sangat luar biasa tau, Selipar toilet a.k.a selipar jepun tapi memang beli untuk pakai di dalam rumah sahaja Bangun je pagi tu sebaiknya sarung je selipar ni Ianya dapatĀ  lancarkan… Read More Melancarkan Aliran Darah dengan Selipar

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info, kecantikan, Kesihatan

Fungsi Bahagian Tapak Kaki Pada Tubuh Badan

Tahukah anda bahawa di bawah tapak kaki kita sebenarnya mempunyai titik titik yang berhubung dengan anggota dalaman seperti jantung, mata, sendi, tulang belakang, hidung dan kepala Titik ini dikenali sebagai titik akupuntur, terdapat 72 titik akupuntur di bawah tapak kaki Bahagian atas tapak kaki Sakit kepala Migrain Leguh leher dan bahu Resdung Masalah kulit seperti… Read More Fungsi Bahagian Tapak Kaki Pada Tubuh Badan

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
kecantikan, Kesihatan

Resepi Jus Detoks

Strawberry Carrot Secawan Air Strawberry dan Carrot satu cawan air kemudian blend sehingga hancur, kalau nak minum terus macam tu pun tak pe nak tapis pun tak pe Tak perlu letak gula sebab rasanya dah sedap manis dan masam Ikut saya terus minum tak perlu tapis dah, teguk dan telan chop baca la doa dulu… Read More Resepi Jus Detoks

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info, Kesihatan

Tanda-tanda Resdong

  Kalau biarkan akan semakin teruk resdong ni, sebab dah ada tanda tanda mata gatal dan muka gatal jerawat tak yah cakap dah semakin teruk Habis muka naik jerawat teruk kena pantang makanan yang gatal macam seafood tu pastu x x x sambal belacan, betul kali ni memang dah kena pantang sungguh sunguh argggghhh! Tanda-tanda… Read More Tanda-tanda Resdong

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"