Kesihatan, tips cantiklawa

Cara Atasi Kulit Wajah Berjerawat

Assalamualaikum 🙂 Stress dengan kulit wajah berjerawat!!, sekejap ok sekejap tak ok?!! Ada masa malas nak ambil tahu lantak kan je tapi bila biar semakin menjadi jadi teruknya?!! Memang kena pantang dari ambil seafood dan benda yang gatal gatal ni, pedas pun sebenarnya kena control dan kurang makanan yang berminyak  Now try petua orang lama… Read More Cara Atasi Kulit Wajah Berjerawat

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info, Kesihatan

Khasiat Jantung Pisang

Uitttt sedap tau jantung pisang cicah sambal belacan tapi harus rebus terlebih dahulu Selain dijadikan ulam mentah., sedap buat masak lemak kuning dan putih Tak semua jantung pisang boleh dijadikan ulam tau, sebab ada yang sangat pahit dan memang tidak sesuai dimakan Khasiat jantung pisang Anti penuaan/awet muda Mencegah kanser Membakar lemak kolestrol Anti stress… Read More Khasiat Jantung Pisang

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info, Kesihatan

Khasiat Pokok Dukung Anak/ Amin Buah

Ada yang kenal ke dengan pokok ni, selalu kalau cabut rumput mesti ada je pokok ni kan hidup merata-rata Tumbuh subur di atas tanah, dalam pasu,celah longkang dan ikut sukahati nak tumbuh kat mana Saya panggil pokok Amin Buah? Ada juga yang panggil Pokok Dukung Anak? Nama saintifik : Phyllanthus Niruri dari keluarga Eurphorbiaceace Pokok… Read More Khasiat Pokok Dukung Anak/ Amin Buah

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info, Kesihatan

Melancarkan Aliran Darah dengan Selipar

Fungsi Tapak Kaki pada kesihatan Nak kongsi sikit tentang pemakaian selipar boleh melancarkan aliran darah di bawah tapak kaki Nampak biasa je kan tapi kesannya sangat luar biasa tau, Selipar toilet a.k.a selipar jepun tapi memang beli untuk pakai di dalam rumah sahaja Bangun je pagi tu sebaiknya sarung je selipar ni Ianya dapat  lancarkan… Read More Melancarkan Aliran Darah dengan Selipar

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"