cooking, Tips Dapur

Cara Bersihkan Kerang dan Masak Kerang

Assalamualaikum Nampak tak gambar atas tu, haaa tu kerang yang rosak dan terdapat selut atau tanah. Selalu saya akan bersihkan kerang dengan hanya merendamkan di dalam air tetapi tetap akan ada pasir bila dimasak Dengan ini saya akan membuka kerang terlebih dahulu, pastikan pasir dan lumpur tidak melekat Bahan Bahan Rebusan Kerang Kerang Serai Halia… Read More Cara Bersihkan Kerang dan Masak Kerang

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking, Tips Dapur

Tips Bawang Goreng Ranggup dan Sedap

Assalamualaikum salam jumaat salam barokah salam berkasih sayang Hari ni terbelek almari dapur tengok bawang kecil dah ada yang buruk, sayangnya sebab memang jarang guna bawang kecil kadang nak goreng sayur pun guna bawang besar ja Sebab sayang kan terpaksa jadi rajin sebab nak buang sayang, maka asingkan bawang yang masih elok tu ketepikan Bawang… Read More Tips Bawang Goreng Ranggup dan Sedap

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Tips Dapur, Tips Semasa Kupas Kulit Pisang yang Mudah

Cara Mudah Kupas Kulit Pisang

Saya pernah kongsi tips dan cara mudah untuk mengupas kulit pisang harap sedikit info dari saya ini dapat membantu ANDA Hari ini saya ingin kongsi satu lagi cara yang lagi praktikal sangat mudah dan tangan kita pun tak melekat getah Tak perlu guna minyak masak untuk elak tangan melekat getah Cara dalam gambar tu sangat… Read More Cara Mudah Kupas Kulit Pisang

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"