Diy Items

DIY Langsir dari Kain Tudung Bawal

Alhamdulillah, seronok dapat buat DIY Langsir sendiri. Sebenarnya saya tak ada niat pun nak buat langsir, tapi kain petak untuk alas meja makan ni lebih, Sayang pula nak biarkan macam tu.

Tak sangka tiba-tiba mai idea nak buat langsir untuk dapur rumah. Inilah hasilnya, jahit tangan je. sebab mesin tak ada.

Saya guna kain tudung bawal terpakai, jadikan kepala / ombak2 untuk langsir saya. Boleh la untuk tutup bahagian tingkap dapur yang selama ni saya tutup dengan kain biasa je. Apa yang penting saya berjaya jimatkan duit dan cantik boleh la tahan.

Ha! pada sesiapa yang ada kain tudung bawal yang lama-lama tu jangan buang, kan kain bawal tu ada batu-batu dan manik-manik yang cantik kan. Macam-macam kita boleh buat dengan manik-manik tu.

P/s :- Minat menjahit dah mai dah, nak ambik kelas menjahit la isi masa lapang.

 

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

12 thoughts on “DIY Langsir dari Kain Tudung Bawal

  1. salam ramadan Kak Ina, hihhhiiii. Sebenarnya tak pandai nak jahit2 ni. tapi try juga buat Alhamdulillah hasilnya boleh la kihkihhh. Kak ina memang rajin nak2 bab2 masakkan.

      

  2. yeay. mood dia dah mari pewit…

    sy punya dah setel artu buat seblum pose lega sungguh azie..uik pasni buat utk ruang tamu pula 🙂

    selamat menjahit

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *