Kek Coklat Mangga, Kek Coklat Pertama

Kek Coklat Mangga

Alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab berjaya juga mencari mood rajin untuk membaking kek coklat, Mood rajin bukan senang-senang nak singgah kat diri saya ni. Nasib baik la telur yang dibeli oleh En. Suami masih elok, dari sehari ke sehari sekarang dah nak masuk minggu lain baru merasa kek sang isteri.

Saya buat kek 2 layer, macam biasa la kalau namanya layer mestilah ada sesuatu ditengahnya kan. Tengah-tengah tu letak coklat. Saya buat kek span yang berperisa coklat nescafe dan pandan bervanila, wow! macam-macam ada perisa kan hahahha!!! pengsan la bagi siapa yang makan heheh, tapi rasa memang superb.

Resepi boleh google jer kebanyakan kek span memang sama cuma saya tambah dengan meletakkan sedikit perisa tambahan seperti vanila, pandan dan serbuk coklat bersama sedikit nescafe. rasa memang sangat menerujakan, tak percaya! sila la percaya.

Cara-cara buat Topping Coklat senang jer, Coklat Bar dan Cream disatukan dalam satu bekas dengan menggunakan kaedah Double Boiler.

Khas untuk En. Suami yang teringin nak makan kek dari air tangan isteri. Practise Make Perfect, In Shaa Allah.

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

10 thoughts on “Kek Coklat Mangga

  1. Wahhh sedapnya Azie..favarourite cek ni..kek span tu takde letak mango flavour ya…kemas n cantik je bentuk kek Azie..kalau saya dah comot2 huhu

    Memang betul tu baking kek ni kena ada mood baru boleh buat…kalau takde suruh En.Suami beli kat kedai je kan hehe

      

  2. Akma, kali ini menjadi sedapnya kek yang dibaking oleh Azie. Betul tu Akma! memang kena ada mood, sekarang mood tu dah hilang heheh, nak tunggu dia mai tahun depan la kot kihkihhh.

      

  3. Zulhilmi Zainudin, macam2 flovour ada, Alhamdulillah menjadi juga sedapnya. Boleh la try baking nanti, Orang lelaki buat kadang2 sedap dari perempuan. heheh!!! Terima kasih Singgah yea.

      

  4. kek coklatt mangga…bunyi dan gambar tgk sedap..pandai azie deco..nmpk menarik…ciktom biasa buat kek coklat je..untung suami azie dpt wife yg rajin..hehe..

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *