Kenangan Pelihara Kura -Kura ‘Ninja Turtles’

Assalamualaikum đŸ™‚

Kenangan bersama kura-kura pelihara dari besar syiling 50 sen sampai besar bekas Aiskrim, saya panggil Tap dan Tip masih ingat lagi namanya sebab saya yang kasi kat pasangan mempelai ni aahakkks

makanan yang disantap simple ja like sayuran dan buah-buahan pelet pun dia cekek aahakkks hiiikkks

Tak ingat lepaskan pasangan mempelai ni kat mana?

ingat-ingat lupa rasanya kat tasik cyberjaya, Agaknya hidup ke tak lagi pasangan ni kan? Lepaskan sebab kura-kura ni cepat membesar satu lagi Abang cakap kena rajin tukar air dan pencahayaan kena ada kalau tak boleh mati

Tips pelihara kura-kura dalam Aquarium

  • Air bersih
  • Makanan cukup
  • Air yang tidak terlalu sejuk
  • Pencahayaan yang baik/Lighting

Saya sejenis penyedih hati senipis tisu, bab ni if tak menitis air mata memang tak sah la ada masa tu boleh tersedu  sedu sampai keluar ayaq hidung la

Hope umur kamu panjang agaknya besar kuali dah mereka ni

Kura-kura ini dari spesis Brazil, anggaran boleh hidup di dalam habitatnya lebih kurang 20 tahun jika tidak diancam oleh haiwan atau manusia serta pencemaran alam sekitar

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *