Kuih Raya Kasih Sayang

Kuih Raya Kasih Sayang

Tahun ni tahun kedua saya berpuasa dengan suami. Tapi kan, tahun ni terasa sangat seronok sebab kami suami isteri buat kuih bersama-sama. Dapur tak payah ceritalah betapa bersepahnya, almaklumlah saya bukannya pandai buat kuih-kuih ni.

Kalau tak disebabkan jadi suri rumah sepenuh masa ni memang tak merasa la nak berkuih-kuih ni, Kerja balik pun dah lewat badan penat kan maka  memang tak la nak rajinkan diri. Tunjuk-tunjuk kuih sudah.

Bekas Biskut

Kuih Raya Sedap

Dapatlah 2-3 jenis kuih yang simple-simple jer, ambil resepi dari Abang Google, ntahlah rasa apa kuih kami ni, nak cakap sedap ermmm, nak cakap tak sedap ermm juga. Tapi kalau sesiapa makan rasalah kuihnya walaupun biasa-biasa sahaja.

Nak tahu tak apa nama kuih yang saya nak buat ni? tak boleh cakap rahsia kalau sesiapa tau senyap2 je k. Sebab bentuknya tak seperti yang dikehendaki hahahhah. Malu nak tunjuk kat sini.

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

15 thoughts on “Kuih Raya Kasih Sayang

  1. setuju dgn akak, takde anak bkn jauhkan jarak suami isteri tapi makin rapat ade la. saya pk td kuih sarang semut tp tengok komen kat bwh akak kata slh plak.

      

    1. Hihiiihih, Eiela betul la kuih sarang semut, saja gurau dengan amanda tadi.

      Bukan apa kuih akak tu tak nampak macam sarang semut hihihiihi. Akak shame2 la nak tunjuk hihihihi.

        

  2. Memang seronok ema, suami yang minta buatkan, kami buat sama-sama gelak ketawa berdua.

    Tapi buat sikit2 je sebab saya tak pandai buat kuih ni hiihih.

      

    1. Hiiihi, saya dah bagi tau dah kat atas komen tu, buat kuih sarang semut tapi macam jadi sarang tebuan je kihkihhhh. Tapi taste dan feel bila makan still sarang semut hahahhaha.

        

  3. Senangnya bisa buat sendiri kuih raya, kalau saya tak sempat dan semuanya beli
    Selamat hari raya 1434 H untuk anda dan keluarga ­čÖé

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *