Menu Wajib Sahur

Menu sahur yang wajib ada masa bersahur adalah telur masin, ikan masin, ikan bilis goreng

dan telur mata letak kicap

Simple tapi sudah memadai buat tekak diterima dan buat perut tidak memulas

Hari ni goreng Ikan bilis lobak masin memang sedap

Ini diantara menu mak di kampung yang sedap dan selera makan untuk bersahur

Ikan Bilis

Lobak Masin

Hirisan Bawang

Lada kering

semua bahan tu digoreng last sekali baru letak lada kering dah ranggup baru angkat

Lobak masin tu rendam dulu dalam air, biarkan masin tu berkurang kemudian

potong kecil campur dalam ikan bilis goreng, makan pula nasi panas-panas

tentu selera makan biji mata cerah je

Berbuka dengan apa la hari ni kan?

Kuih ingat nak beli Kuih Pelita , kuih pelita tu memang sedap time puasa je dapat rasa

Lafaz Niat Puasa

Doa Berbuka Puasa

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *