info

Minuman Susu Kultur CALPIS Baik untuk Kesihatan

Selalu kan kalau tak berapa sihat ni akan cari minuman isotonik

Sebab kesihatan tak mengizinkan so cari minuman lain untuk beri energy kasi power kuat macam LION

Sedap rupanya minuman susu kultur CALPIS ni

Pertama kali rasa dah jatuh cinta, rasa susu yang berperisa tapi tidak terlalu manis

Beli perisa anggur sebotol kecil yang 350ml

Selain anggur ada juga perisa asli dan manggo

“CALPIS” merupakan jenama pertama minuman susu kultur pertama di jepun

Banyak  Negara yang dah Network dengan Jenama Calpis ni termasuklah Negara Malaysia

Ada gambar founder dan story tentang dari mana tercetus idea Minuman susu kultur ni tau

Wow ingat biasa-biasa je kan, bila baca lagi suka nak minum sebab tahu banyak khasiat yang kita boleh dapat selain memberi energy

SEJARAH AWAL PENEMUAN CALPIS

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *