cooking, Diaries, info

Pengalaman jumpa ikan todak

Pengalaman yang menyeramkan ahahahhha Tak citer lagi dah tak tahu nak gelak ka nak nangis, seram plus lucu sangat ahahahhaha Hari tu pi la Giant Kinrara, punya la ralit pilih ikan sekali terkejut  tengok ikan todak ni! nyaris nak kena muncung ikan todak tu Tengok tu muncung tu seram tengok nasib tak tercucuk, muncung ikan… Read More Pengalaman jumpa ikan todak

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info

Buah Naga dan Khasiatnya

Banyak banyak buah, buah apa belakang dia ada nama haiwan? ce teka ce teka. Hehehheheh…..saja melawak tak tau nak citer padiiiiaaaaaaa lagi hahahhahahah Sedap pula buah naga ni, beli sebiji ja sebab tau abang tak suka, ingat saya pun tak sukalah juga tapi amboiii amboiiii amboiiii tersedap pula tanpa sengaja hiiihihiii Mungkin kali ni terbeli… Read More Buah Naga dan Khasiatnya

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Diaries

Senarai makanan yang dibawa ke Jepun

Bila pergi kenegara orang semestinya apa yang terlintas dalam fikiran adalah makanan dan tentang halal toyibban Kadang walaupun halal tapi tak yakin dengan status halal jadi was was awassss hehehehe Di bawah terdapat beberapa list barang makanan kering/ tin yang saya bawa sendiri dari rumah Barang barang kering saya bawa semasa ka Japan Sardin Sambal… Read More Senarai makanan yang dibawa ke Jepun

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
hobby

Melukis Pemandangan

  Melukis ikut suka hati jadilah la macam ni, ada gaya kan waterfall hehhehehe n i dapatlah markah B ke C kot kalau cikgu tengok ahahahha Ni sebenarnya nak lukis swan cantik cantik tapi ini ja yang mampu itik leher panjang hikhikhhhhsss Setakat ni boleh lukis pemandangan ja yang mampu, betul tau dengan melukis ni… Read More Melukis Pemandangan

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Sambal Bilis Kering Pedas

Assalamualaikum…. Pernah buat tak  sambal bilis kering campur dengan kentang dan tempe, sedap tau Alaaaa tapi cik abe tak suka pula makan tempe, tapi tak pa saya suka tempe heheheh <3 Saya tolak batu dengan kayu ja semua makan  hehehhe 😛 Simple ja sambal ni tapi sedap makan denga nasi panas-panas memang bertambah nasi :mrgreen:… Read More Sambal Bilis Kering Pedas

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"