cooking, Tips Dapur

Tips Bawang Goreng Ranggup dan Sedap

Assalamualaikum salam jumaat salam barokah salam berkasih sayang Hari ni terbelek almari dapur tengok bawang kecil dah ada yang buruk, sayangnya sebab memang jarang guna bawang kecil kadang nak goreng sayur pun guna bawang besar ja Sebab sayang kan terpaksa jadi rajin sebab nak buang sayang, maka asingkan bawang yang masih elok tu ketepikan Bawang… Read More Tips Bawang Goreng Ranggup dan Sedap

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Diaries

Hati dan Jiwa

Terkadang hati mengiyakan Tetapi tidak seratus peratus menidakkan Bukan mudah menceritakan Bukan senang membiarkan Tak ada hati terguris Tak pula jiwa meronta Seandai tiba masa Setitik air mata Tak bisa mengalir Seribu perih jerih 11/10/18 Created by Azie

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Diaries

Bila Senja Berlabuh Malam

Burung camar terbang pulang Malam berlabuh sepi Menanti esok siang Terbang kembali Memori bersama kasih Tak pernah aku lupa Tetap teguh selamanya Oh Kekasih 14/9/2018 created by Azie 😉

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Al-Qur'an - Fadhilat Surah - Islam

Doa Selepas Solat

Terjemahan bahasa melayu Jangan pernah putus berdoa kerana  jika kita tidak tahu doa yang mana Allah angkat dan makbbulkan, jadi jika doakan kita dimakbulkan jangan pula kita riak dan takbur “Selalu ada harapan pada orang yang sering berdoa Selalu ada jalan bagi mereka yang sering berusaha”   “Barang siapa yang menadahkan tangannya dan berdoa, Allah… Read More Doa Selepas Solat

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"