Lirik Lagu Melayu

Lirik Lagu Siti Nurhaliza “Anta Permana”

Bicara minda dendangan hati Jiwa dan raga yang melengkapi Bagaikan bagaikan hangat mentari Cinta yang sejati Jauh dimata dekat dihati Jika dirindu jangan curangi Kemana kemana kan terbawa pergi Terduga diuji Ku bila tersedar semuanya Sempadan ilusi Andai bintang takkan lagi berseri Janji kasih yang takkan terkhianati Andai habis nafas ku yang terakhir Masih kucinta… Read More Lirik Lagu Siti Nurhaliza “Anta Permana”

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Sambal Udang Petai

Assalamualaikum Sambal petai kikis pernah ka dengar, ini cara mak saya masak beginilah memang sedap sampai akak ipar pun puji kalau mak masak mesti sedap, haaa mestilah tengok la mak sapa kan, hihiii siapa lagi nak puji mak sendiri kan hihihi Udang ikut suka, saya suka masuk sekali kulit udang tu sebab manis udang tu… Read More Sambal Udang Petai

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Sambal Belimbing Ikan Bilis

Tak selalu buat sambal ni?! Sebab kena ada belimbing rebus hitam baru menjadi Sedap sambal ni boleh makan dengan nasi panas dan roti kosong pun sedap ikut selera kita la Tapi belimbing hitam mak ni sangat masin, sebab rebus sampai jadi hitam sebab itu bila nak masak atau buat sambal kena basuh terlebih dahulu Kemudian… Read More Sambal Belimbing Ikan Bilis

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info

Penyedut Minuman Berbahaya

Assalamualaikum Salam Weeekend Credit pic.Google Kawan kawan berhati hati dengan penyedut minuman iaitu straw, sebelum nak nak guna make sure dalam dan luaran straw tu terhindar dari sebarang kotoran sebaiknya basuh dulu sebelum guna k Mula mula saya buat tak endah apa yang suami pesan sebab ambil mudah, hari tu terkena kat diri sendiri, rajin… Read More Penyedut Minuman Berbahaya

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Ketupat Palas di Hari Raya

Ketupat palas makan dengan rendang dan kari daging sedap sangat Ketupat tidak dapat dipisahkan dengan hari raya umpama kopi tanpa susu atau saya tanpa awak cia cia cia ahahhahaksss Tak kisah ketupat pulut mahupun ketupat nasi semestinya menjadi sajian di pagi hari raya Ikutkan tahun ni tak ada list ketupat dalam senarai menu mak sebab… Read More Ketupat Palas di Hari Raya

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"