cooking, info

Serbuk Kunyit Kampung Homemade

Gambar di dalam dulang tu sebenarnya hirisan kunyit hidup, di jemur sehingga kering di bawah cahaya matahari Makan hari juga nak dapatkan hirisan kunyit yang betul betul kering, ianya bergantung pada keadaan cuaca Selepas kering boleh la di mesin/blend sehingga hancur, sangat sedap kunyit homemade ni wangi dan lain dari serbuk yang sedia ada Banyak… Read More Serbuk Kunyit Kampung Homemade

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
info, kecantikan, Kesihatan

Fungsi Bahagian Tapak Kaki Pada Tubuh Badan

Tahukah anda bahawa di bawah tapak kaki kita sebenarnya mempunyai titik titik yang berhubung dengan anggota dalaman seperti jantung, mata, sendi, tulang belakang, hidung dan kepala Titik ini dikenali sebagai titik akupuntur, terdapat 72 titik akupuntur di bawah tapak kaki Bahagian atas tapak kaki Sakit kepala Migrain Leguh leher dan bahu Resdung Masalah kulit seperti… Read More Fungsi Bahagian Tapak Kaki Pada Tubuh Badan

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Mentarang sedap masak apa?

Mentarang fresh tak masak lagi, pertama kali lihat depan mata dan dapat rasa kesedapannya Mentarang ni sibling kerang, kepah, lala dan seangkatan dengannya Rasanya manis makan ratah macam tu je, lagi sedap kalau bakar, ini pun rezeki Kakak ipar bawa balik dari Kuala Selangor Mak masak simple je rebus mentarang ketuk serai dan hiris bawang… Read More Mentarang sedap masak apa?

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Cara Masak Patin Tempoyak Sedap dan Simple

Sedapnya kalau balik kampung mesti dapat merasa Patin Tempoyak ni Seperiuk mak masak hirup sampai kenyang, Patin ni ada cara nak masak sedap, Mula dari siang ikan, cara basuh dan cara masak Azie bab masak memang fail bab makan memang win hihihi Patin tempoyak simple dan sedap bahannya hanya cili api kunyit hidup, ┬ádan garam… Read More Cara Masak Patin Tempoyak Sedap dan Simple

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"