info

Penyedut Minuman Berbahaya

Assalamualaikum Salam Weeekend Credit pic.Google Kawan kawan berhati hati dengan penyedut minuman iaitu straw, sebelum nak nak guna make sure dalam dan luaran straw tu terhindar dari sebarang kotoran sebaiknya basuh dulu sebelum guna k Mula mula saya buat tak endah apa yang suami pesan sebab ambil mudah, hari tu terkena kat diri sendiri, rajin… Read More Penyedut Minuman Berbahaya

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Ketupat Palas di Hari Raya

Ketupat palas makan dengan rendang dan kari daging sedap sangat Ketupat tidak dapat dipisahkan dengan hari raya umpama kopi tanpa susu atau saya tanpa awak cia cia cia ahahhahaksss Tak kisah ketupat pulut mahupun ketupat nasi semestinya menjadi sajian di pagi hari raya Ikutkan tahun ni tak ada list ketupat dalam senarai menu mak sebab… Read More Ketupat Palas di Hari Raya

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Macaroni Goreng Pedas

Belajar masak menu ala barat kot menepati selera, 1st time masak Macaroni ni, masa nak beli macaroni ni pun dah pening memilih Banyak jenis macaroni ni ya! yang besar yang kecil yang berpintal yang bersiput haihhh la. Sebelum masak pening juga mulanya, mana taknya sebab tak pernah rasa macaroni ? Bekal Cik Abe Google juga… Read More Macaroni Goreng Pedas

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Diy Items

Diy Bekas Wangian Potpurri

Diy botol kaca terpakai menjadi bekas yang cantik untuk diisi dengan wangian potpurri yang dibeli dikedai atau yang diproses sendiri Saya menggunakan botol sos spagetti, pada mulanya siap basuh ingat nak buang tapi kan rasa sayang la pula, banyak kali dah nak buang ehhhh! buang ja la buat semak ja! ehh!!! buang la ehh! last-last… Read More Diy Bekas Wangian Potpurri

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Ikan Bawal Sweet Sour Sunquick

Assalamualaikum Kongsi kesedapan bawal masak sweet sour sunquick, sedap boleh tahan ada rasa pedas, manis, masam dan wangi sunquick Jom try mana tahu sedap ikut selera korang semua Bahan bahanĀ 

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"