Aziewan.com

Cara Mengira Berat Ideal melalui BMI

Tertekan dengan berat badan!, bukan kerana kegemukkan tapi kerana kekurangan berat badan, Ada ker orang yang macam Azie ni ermmm. Baru-baru ni balik kampung kawan lama tanya, kurusnya badan ermmm! nampak sangat la badan ni memang memerlukan penambahan berat badan. Kadang-kadang terfikir lebih berat badan pun orang  cakap! Kurus pun orang akan cakap!. Situasi orang… Read More Cara Mengira Berat Ideal melalui BMI

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Aziewan.com

Cara-Cara Menjaga Pokok Ros Berduri Cantik

Sebelum  pergi kerja snap pic pokok bunga ros, sebab sebelum ni pokok ros memang tersangatlah sedihhhh “sesangat umpama hidup segan mati tak mau” aduhhh kasihan sungguh. Pernah update tentang kesedihan pokok ini. Ni link nyer sungguh sedih melihatnya! cer la nengok rupo nyer errmmm sadihhh. Aziewan.blogspot.com: Bunga Ros Cantik berguguran Sekarang dah semakin elok disebabkan cara… Read More Cara-Cara Menjaga Pokok Ros Berduri Cantik

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Resepi Aziewan

Ayam Bakar Awesome

Perhh! menu malam ni Ayam Bakar, Awesome tu sajer penyedap ayat jer hehehe. Penat-penat balik kerja pun pasti akan memasak untuk Hubby yang tercinta. Hubby memang suka makan kat rumah.    Azie akan cuba untuk belajar dan mencuba resepi-resepi yang baru agar Hubby Azie tak jemu makan. Paling best Hubby memang seorang yang ringan tulang.… Read More Ayam Bakar Awesome

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
Ubat Batuk Wood's Peppermint Lozenges Candy

Ubat Batuk Wood’s Peppermint Lozenges Candy

Biasalah cuaca yang kadang-kadang tidak menentu, boleh mengakibatkan dapat pelbagai penyakit. Sekarang dok sakit tekak dah lama batuk. Menjelang malam jer batuk mula menjadi-jadi Petua orang tua-tua sudah diikuti dengan meminum Air Asam Jawa dan banyakkan minum air suam pun tak boleh jalan juga Terasa kurang perit ditekak apabila menghabiskan satu biji Woods Lemon Flavour ni.… Read More Ubat Batuk Wood’s Peppermint Lozenges Candy

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"
cooking

Kek Coklat Pertama

Kek Coklat Mangga Resepi saya ambil dari google dan taram apa yang patut sebab banyak bahan yang tiada kat dapur ni, Tapi apa pun kek ini memang boleh dimakan percaya la heheheh. Nak komen sedap tak berani kihkihhhh, try tanya kat HUBBY, Boleh makan tak Abang? Hahahaha sepatutnya tanya sedap ker tak kan! Esok nak… Read More Kek Coklat Pertama

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"