Perihal Kuih Muih – Kuih Pelita Sedap

Puasa pertama ada buat agar-agar mangga, rasa sedap tapi terkurang air so jadi keras kelekung! ehh bukan terkurang air! memang ikut sukatan yang ada kat plastik agar-agar tu so lain kali nak buat harus lebih air biar lembik sikit.

Buat dadih juga, dadih kan jenis lembik nice-nice je kan. Beli yang ready made kacau atas dapur je, so memang sedap sangat la, tapi abang tak suka la pulak.

Kuih bergoreng beli yang frozen je macam karipap, nak makan baru goreng makan panas-panas

kuih pelita

Kuih Pelita Paya Jaras

Sedap sangat kuih pelita ni, 5 ketoi RM 3 Abang beli kat param berhampiran dengan rumah miggu lepas

Alhamdulillah merasa juga kuih pelita. Tahap kesedapan sangat melampau batas

Abang suruh buat sendiri je, kot lagi sedap!

memang tak pandai la buat kuih ni, nanti tak jadi boleh stress kami jadinya

better beli je la ye

Hari ni ingat nak buat cucuq udang, dari next week lagi Abang kami teringin nak makan, tapi Abang kan tak boleh makan udang nanti naik merenyam satu badan acaner?

Mmm try je la buat nanti 2 3 bijik tak yah letak udang kan. Tertelan ayaq liur bila citer perihal cucuq udang ni.

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *