info

Tiket Free Masuk Zoo Negara untuk December Birthday

Jika korang lahir atau ada family yang hari lahir pada bulan December dan tarikh tersebut sesuai waktu terluang anda

Apa kata bawa orang tersayang pada hari istimewa mereka ke Zoo Negara, boleh claim tiket free tau, pada tarikh lahir korang/mereka 1hb to 31hb December 😉

My Birthday & Anniversary kongsi tarikh yang sama dalam bulan December 

Zirafah pak leher perlong

Jika tarikh lahir korang bulan december kan boleh la dapat free tiket Zoo Negara, secara percuma tapi tiket tersebut hanya boleh didapati pada tarikh birthday korang  ja k – Ok have a fun everyone

Seperti contoh kalau birthday korang 15hb, pada tarih 15hb tersebut sahaja la korang dapat claim tiket free tu

Selain daripada itu :-

Potongan 10% jika korang mempunyai kad  seperti Touch n Go, Aeon Card, Rapid KL, The Store tapi kena ingat semuanya hanya boleh claim di kaunter pintu masuk hadapan sahaja

Jika parking dan masuk ikut pintu B/belakang, keistimewaan seperti tiket free dan potongan 10% tidak boleh diclaim harap maklum

Excited tengok anak Hypo tu cute overload too much too comel too geram

Waktu Operasi : below

Harga Tiket : below

Show Times: everyday 11am /3pm friday 3.30pm

Tram Ride: RM8.00 with my card/ kids 5.00 with my card /OKU free /kid below 2 year free

Tiket parking A:RM5.50 1 – 3 hour 1st

Tiket parking A:RM10

Banyak aktiviti yang boleh dibuat bersama family, masuk sini harus explore all the part, better walking baru adventure from 1 step to 50k step or more

Giant panda, Butterfly Garden, hornbill, Reptile House, Lake Bird, Elephant, Birg Aviary, Children World,Savannah Walk – (Zirafah, zebra, Badak Sumbu), Aquarium Tunku Abd.Rahman

Savannah Walking not Havana oh na na 😛

If masuk zoo tu of course paling lama pun around 3 to 4 hour ke atas menapak dalam ni, jangan risau semua ada disediakan seperti tempat makan dan surau, kalau nak senang minta map di kaunter boleh refer Map Zoo Negara nak tuju kemana dan berakhir dimana

Map Zoo Negara memudahkan perjalanan korang, boleh decide nak pergi kemana dan boleh berhenti ketika hendak makan dan solat ikut timing anda sendiri

Allahumma Yassir Wala tu'assir
"Share this"

1 thought on “Tiket Free Masuk Zoo Negara untuk December Birthday

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *